Velg layout på siden etter bransje

Valg av layout til din webside kan både være den enkleste og en av de vanskeligste avgjørelsene du tar når du skal åpne en nettside. Man må ta hensyn til hvilke bransje man er i og hvem man konkurrerer med. Hvem er dine kunder?

Interiørbransjen

Vi vet at det stort sett er kvinnene som handler mest interiør. En layout for en interiørside er som oftest feminin, med både design og layout som skal treffe kvinner flest. Hva med å skille seg ut? Det vil skape oppmerksomhet.

Teknologi

Teknologien flyr avgårde. Det samme gjør leserne dine hvis du har et kjedelig design og et layout som ikke virker moderne. Layout handler også like mye om tillit, for hvem vil vel handle teknologi av noen som ikke henger med i tiden? Her må nettsiden gjerne ha lyd, video og bilder. Men husk: ingen autoavspilling!

Sport

Nettbutikkene blir bare fler og fler. Her må kundedialogen være på plass, altså deling av nyttig informasjon – men det må også være plass i layouten til at kunden kan kommunisere med deg. Uansett hva du selger, om det er sportsutstyr eller noe annet, må du opprettholde et profesjonelt utseende.