Hvilke farger passer til hvilke bedrifters nettsider

Markedsførere og grafiske designere har lenge visst at farger spiller en viktig rolle om en kunde kjøper et produkt eller ikke. Hvilke farge passer for din bedrifts nettside? Vi har sett på hvilke farger som gir størst kjøpelyst hos dine kunder.

1. Rødt

Rødt er fargen på makt. Det får garantert folks oppmerksomhet, noe som er hovedgrunnen til at det er den mest populære fargen for markedsføring. Bare ikke overdriv, noe som er fellen du kan falle i med fargen rødt.röd

2. Rosa

Kjemper du om oppmerksomheten til jenter? Det er faktisk slik at rosa er den mest populære fargen til bedrifter som selger produkter rettet mot kvinner.

3. Blå

Når du ønsker å bli sett på som troverdig og kjølig, er fargen blå rett for din bedrift. Bland gjerne flere blåtoner sammen, for best mulig resultat.

4. Gul

Det er overraskende mange som bruker gult på sine nettsider. Ikke så rart – gul er en kraftig farge, men det er også den farligste fargetonen. Bruk gjerne gult for å få publikums oppmerksomhet, men la dem vite at du leverer kvalitet.

5. Grønn

Dette er en allsidig farge. Den er varm og innbydende og blir ofte brukt av banker for å gi kundene en behagelig følelse. For det andre betegner fargen helse og miljø. Faktisk er også grønn fargen på penger, så det skaper tanker om rikdom.