Begynn online – hvordan bygger jeg siden min?

Før du begynner å bekymre deg over fargevalg og domenenavn for hjemmesiden din, så må du bestemme hvilken plattform du skal bygge ditt nettsted med. Her er en guide for hvordan du kan komme i gang raskt med nettsiden din.

Hva er en plattform?

Om du skal starte opp en blogg eller en hjemmeside, må du ha en plattform. I 2016 har innholdsstyringssystemer (CMS) som WordPress og Google Blogs gjort det enkelt å lage et nettsted som etter få minutter er tilgjengelig for alle. For å forklare hva en plattform er veldig enkelt: Det er et datasystem hvor du enkelt kan redigere innholdet ditt, som tekst og bilder, helt uten å kunne programmering.

Valg av domene og layout

Når du har valgt ut hvilken plattform du finner mest brukervennlig, er det endelig på tide å velge domenet ditt, altså hvilke nettadresse hjemmesiden eller bloggen din skal ha. Dette kan enkelt bestilles i plattformen og er vanligvis heller ikke dyrt hvis du bestemmer deg for et navn som ikke er brukt fra før. Nå kan også arbeidet med layout begynne. Du bestemmer selv hvilken skrift og farger du ønsker å bruke i plattformen. Disse plattformene har også egne temaer som gjør denne jobben enda enklere for deg.